Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Zeytin Çekirdekleri Zaferin 100. Yılında Çanakkale'de

Zeytin Çekirdekleri Zaferin 100. Yılında Çanakkale

Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce yürütülen Zeytin Çekirdekleri Projesi” kapsamında müzik ve ritim eğitimi alan 100 çocuk Ayvalık Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla şehitlikl

Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce yürütülen “Zeytin Çekirdekleri Projesi” kapsamında müzik ve ritim eğitimi alan 100 çocuk Ayvalık Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla şehitlikleri ziyaret etti.
Müzik öğretmeni Gönül Tuna gözetiminde Çanakkale’ye giden Zeytin Çekirdekleri burada mini bir konser vererek 1915 yılında Çanakkale Zaferinin kazanılması esnasında şehit düşen atalarını andı.
Zeytin Çekirdeklerini Çanakkale’ye uğurlayarak onlara iyi yolculuklar dileyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “2015 yılındayız ve büyük zaferin 100. Yılı. Büyük zaferimizin ve İstiklal Savaşının yapılmasından Türk ulusunun tekrar bu gücü kazanmasına vesile olan büyük Çanakkale Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız bu zaferin 100. Yılı. Biz de burada yetiştirdiğimiz zeytin çekirdeklerimizi oraya yolladık. Zeytin Çekirdekleri Projemizdeki 100 öğrencimiz Çanakkale’ye giderek, hem şehitlikleri gezdi hem de orada bir konser verip şehitlerimizi andılar. Çocuklarımızın bu ülkenin bugünlere ne şartlar altında geldiğini daha iyi anlamalarını sağlamak adına bu programı hazırladık. Çocuklarımız Çanakkale’nin anlamına uygun 26 tane şarkı ve ezberlediler. Orada 5- 6 noktada Ayvalık Belediyesi Zeytin Çekirdekleri öğrencileri koro halinde konser verecekler.” dedi.



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli